Blog

Yapay Zeka İle Oluşturduğumuz İçeriklerden Para Kazanmak

Wordpress kullanarak bir site kurup, ChatGPT ve Gemini yardımıyla makaleler oluşturarak para kazanmak mümkün mü? Bakalım görelim mümkün mü?

Yapay zeka ile içerik oluşturup, bu içeriklerle güzel gelirler elde etmeyi herkes konuşuyor. Zaten herkesin ağzında bir “Yapay zeka” dır gidiyor ya hadi hayırlısı. Kolay yoldan parayı bulmak bizim toplumda çok popüler olduğu için midir yoksa yapay zekaya düşkünlüğümüzden midir bilinmez ChatGPT ve Gemini’ye fena halde sarmış bulunmaktayız. Lafı fazla uzatmadan bizde dünyadaki bütün herkes gibi bu hizmetlerden faydalanıp cebimize üç-beş kuruş koyabilecek miyiz bunu konuşalım.

Öncelikle kendimize bir hedef belirleyelim. Ne kadar sürede, kaç lira kazanacağız? Benim kişisel hedefim 3 ayın sonunda aylık 1 asgari ücret kazanmak. (Bu hedef size küçük gelmiş olabilir ama şimdilik idare edin :D)

Hedefimizi belirledik, şimdi geldi ne tür site açacağımıza. Burada gidipte genel kategoride bir site açacaksanız yolunuz çok uzun olur demedi demeyin. Önceki deneyimlerimden de yola çıkarak bir tavsiye vermem gerekirse tek bir kategoride içerik üretmek çok daha fayda sağlayacaktır. Hem Adsense hesabı alabilmenizde hem de sitenin kullanıcı kitlesinin belirli bir kalitede olmasına çok katkı sağlayacaktır. Ama tabii tercih sizin.

Açacağım sitenin kategorisini kafamda netleştirdim. Bir tane alan adı satın aldım. Güzelhosting’de ara ara kampanyalar oluyor eğer denk getirebilirseniz uygun fiyata domain alabilirsiniz. Buradan tıklayarak bakabilirsiniz fiyatlara.

Domain işini hallettikten sonra sırada hosting işi var. Kuracağınız site bir kaç ay sonra yüksek hit alırsa hostinglerde sorun yaşama ihtimaliniz yüksek o yüzden ya yüksek kaynaklı bir hosting seçin ya da vps&vds tercihi yapın. Ben Odeaweb’den aldığım VPS üzerine kuracağım sitemi. Size de tavsiye ederim. Şimdi %10 kampanyasıda mevcut buradan detaylara ulaşabilirsiniz.

Domain ve hosting işlemlerini halledip, sitemizi kurduktan sonra asıl işlem şimdi başlıyor. Siteye içerikleri nasıl ekleyeceğiz? Direkt olarak ChatGPT mi kullanacağız? Bir sürü soru var kafada. Tabiki direkt gidip de chatgpt’nin verdiği cevabı kopyala yapıştır yapmayacağız. Bunun için ara çözümler var onları kullanacağız. Ben bir makale botu kullanarak içerik üreteceğim. Bu arada bu makale botunu geliştiren kişi veya kişileri tanımıyorum alakam da yok. Sadece hizmeti bir aylığına kullandım ve çok memnun kaldım o yüzden çıktısından memnun olduğum bir servisle bu yolculuğa başlamak istiyorum. Sizin bildiğiniz, güvendiğiniz daha iyi bir makale botu varsa yorumlarda yazarsanız hem ben öğrenmiş olurum hem de arkadaşlar görüp, değerlendirmiş olurlar. Ben makale botu için FatGPT kullanacağım, size de tavsiye ederim. Giriş paketini alsanız epey iş görür, üst paketleri alıp almamak size kalmış.

Kısa bir özet geçelim;

  • Sitenin kategorisi belirlendi
  • Domain alındı
  • Hosting alındı
  • Makale botu belirlenip, ödemesi yapıldı

Bundan sonraki aşamaları bu makale içerisinde günlük olarak yazmayı hedefliyorum. Ne yaptığımı nasıl yaptığımı tek tek hiçbir şey saklamadan şeffaflıkla paylaşacağım. Bakalım gerçekten sıfırdan bir site kurup, makale botlarıyla para kazanmak mümkün mü hep beraber göreceğiz. Tabi burada bir çok parametre var. Botun ürettiği makaleye elle müdahale etmek, siteye SEO çalışması yapmak, Adwords reklamı vermek gibi kişiden kişiye değişen parametrelerden dolayı herkes aynı sonucu elde edemeyebilir ancak genel bir çerçevede, içerik kısmında çok fazla müdahale etmeden nasıl para kazanabiliriz konusuna odaklanayacağız.

9 Nisan 2024

Sunucu üzerine WordPress kullanarak siteyi kurdum. Basit bir logo ve bir kaç sayfa düzenlemesi gerçekleştirdim. Gizlilik politikası, reklam, iletişim, hakkımızda sayfalarını ekleyip, çerezler kısmı için WordPress panelden paket kurdum (CookieYes paketini kullanıyorum). Seo paketi için ise RankMath kurdum, premium paketini satın almadım şu aşamada ücretsiz sürümün yeterli olacağını düşünüyorum. Siteye ekleyeceğim her içerik için en az 80/100 RankMath değerine ulaşmasını sağlayacağım SEO açısından faydalı olacaktır.

Google analytics ve Webmaster Tools (Google search console) eklemelerini de yapıp siteyi çiçek gibi yaptım. Şu an sıfır makale ile bomboş ekrana karşı bakışıyorum. İlerde buralar dutluktu demek için bir de ekran görüntüsü aldım sonra bakar bakar şey yaparım.

Bugün akşam üzerine doğru 2 adet makaleyi makale botunu kullanarak yazdırdım. Anahtar kelimeleri çok yoğun kullandığı için elimle müdahale edip kabul edilebilir seviyeye getirdim. Makaleye elle müdahale etmek gerekiyor sanırım tüm içerikler için bakalım.

11 Nisan 2024

Bayramın 2. gününde çok fazla vakit bulamadığım için siteye yeni makale ekleyemedim ama sosyal medya hesaplarını açıp, sitede bağlantı verdim. Basit bir logo çalışması yaptım. Site hızı optimizasyonu için Litespeed Cache eklentisini de aktif ettim. Eğer sunucunuzda Litespeed kurulu ise bu eklentiyi kesinlikle tavsiye ederim. İnanılmaz bir optimizasyonu var. Yüklenme hızlarında mükemmel sonuçlar alıyorum. Bir kaç önemli detay var onları da farklı bir makalede detaylıca anlatacağım. Bugünlük site için fazla bir şey yapmadım ama yarın 15 makale girip, sosyal medya hesaplarında pinleme işlemi yapacağım.

15 Nisan 2024

Bayramı atlattıktan sonra daha fazla yoğunluk vermeye başlayacağım. Ama öncelikle ne kadarlık bir maliyet oluştu onun listesini yapayım;

  • Domain 10$
  • Hosting: Kendi VPS’mı kullanıyorum o yüzden sadece bu sitenin maliyetini hesaplamam pek mümkün değil. Aşağı yukarı bu siteye düşen pay 90 TL diyebiliriz.
  • FatGPT’den amatör paket aldım ama siz deneme amaçlı tanışma paketini satın alabilirsiniz. Şu an için 250 TL, ben amatör paketi satın aldım. (450 TL)
  • Tema işini ise daha önce Themeforest’ten aldığım bir tema ile çözdüm. O yüzden maliyete eklemedim ama güncel maliyeti 30$.

Toplam olarak baktığımızda aşağı yukarı 865 TL’lik bir maliyet oluştu. Dediğim gibi tema ve hosting zaten elimde vardı. Bunları kendiniz sıfırdan maliyet olarak eklerseniz yaklaşık 2000 TL gibi toplam maliyet oluşabilir.

Siteye makale botunu kullanarak 5 yeni içerik daha ekledim ve search console’a indexlemesi için gönderdim. Şu an için 0 (sıfır) hit bulunmakta :D. Bundan sonra daha sık bir şekilde ilerleme raporu sunacağım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu